Chassisbalk links achter

 

Van de chassisbalken heb ik het linker achterdeel als eerste aangepakt. Wat begon als een reparatie actie liep uit op het vernieuwen van het hele achterdeel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De plek voor de bumperophanging is door het aantal plaatjes dat over elkaar is gelast behoorlijk verrot. Het geheel is eerst maar eens goed schoon gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het slechte deel is eruit geslepen en van een nieuw stuk chassisbalk is een passtuk gemaakt. Even met een paar tangetjes op zijn plaats zetten en af lassen.

Het uitslijpen van de motorpaneel steun was nog even een lastige klus en is niet goed gelukt. Daarom heb ik maar een heel nieuw stuk voor de achterkant gemaakt. Het was allemaal recht werk en dus niet zo lastig.

Het stuk wat er nog over is van de nieuwe chassisbalk, is precies lang genoeg. De motorpaneel steun moet er wel in passen dus die is er dan ook tussen geklemd tijdens het hechten. In het midden heb ik er een scheef stuk weg geslepen om de hoogte naar 63 mm te laten verlopen.

 

 

Eerst is er een aanslag hoekje aan de stijl gelast. De plaats van het uiteinde ligt nu vast. Het laatste deel van de linker chassisbalk is er inmiddels uitgeslepen.

 

De twee delen van het passtuk zijn tegen elkaar op maat geslepen. Het laatste stukje van passtuk  moest aan de onderkant iets worden gebogen om het evenwijdig te maken. motorpaneel steun past er nu precies in. Op de plaats vast hechten om de vorm goed te houden. Eerst aan de binnenkant af lassen. De lasnaad aan de buitenkant tot op de las uitslijpen. De buitenkant af lassen.

 

Het linker achter stuk zit er in. Door het lassen is het deel iets naar onderen getrokken. Ondanks dat hij tegen de aanslag was geklemd. Met een hydraulisch krikje heb ik hem iets terug gedrukt. Hij zit nu weer op de goede plek.

 

It's Leksanized...