Maken van een garagepers

 

Regelmatig heb ik even iets meer power nodig. In de bankschroef lukt het niet altijd. Dan is een garagepers een goede oplossing. Er zijn ook momenten dat ik niet op mijn werk ben en hem dus niet kan gebruiken. De ruimte die ik tot mijn beschikking heb is schaars en ik heb geen ruimte om er één neer te zetten. Daarom heb ik van wat oude stukken, die al 10 tallen jaren ongebruikt in de materialen stelling liggen, een raamwerk in elkaar gelast. Vier stukken hoekstaal van 100x100x10-350 lang en vier stukken plat van 120x10-450 lang. Even een middagje knutselen en hij is klaar.

Van twee stukken hoekstaal, met de ruggen tegen elkaar zijn de tafeltjes gemaakt. Daarna de twee zijkanten aan elkaar gelast. Alles is in elkaar gehecht en afgelast. Beide tafeltjes moeten precies parallel lopen. De rest is niet zo belangrijk.

Mijn lasapparaat iets te licht is voor dit werk. Maar goed, met een paar lagen krijg je ook wel een sterke las. De inbranding is niet zo groot dan met een grote 380V machine. Na een paar testjes is het duidelijk dat dit met een 12 ton potkrikje niet uit elkaar knalt.

 

 

 

 

De matrijs met het materiaal eronder en je kunt de vorm gaan persen.

Voor het maken van de steunen van de achterbumper heb ik twee matrijzen gemaakt. Eén voor het plaatje aan de kromme steunen en één voor de plaat in de bumper zelf.

Ondermatrijs – plaat – bovenmatrijs – potkrikje en persen maar.

 

It's Leksanized...